0343 - 450260         vandekoot@fa.nl

Blog en Tips

Een financieel duwtje

Dit artikel behandelt de kans om een middelbare scholier vertrouwt te maken met beleggen. Geen noodzaak, maar een mogelijkheid. In plaats van een reisje naar het buitenland, is het cadeau het openen van een beleggingsrekening.

Lees meer

We sparen wel, maar niet genoeg!

Een appeltje voor de dorst is belangrijk en 86 procent van de Nederlanders spaart. Toch heeft 40 procent niet genoeg voor een goede financiële buffer en dus niet genoeg spaargeld voor tegenvallers.

Lees meer

Emmeren met je geld? Dom of slim.

Misschien herken je een van de volgende situaties wel. Je hebt een goede avond in het casino gehad en dat beloon je met een ongekend dure champagne. Een onverwachte bonus geef je uit aan een duurdere vakantie. De belastingteruggave gebruik je om eens lekker te gaan shoppen.

Lees meer

Aflossingsvrije hypotheek niet giftig

De aandacht voor de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd sterk toegenomen. Huiseigenaren die niet of weinig aflossen, zouden moeten nadenken hoe ze zorgen dat ze aan het eind van de looptijd hun huis kunnen houden. Hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen denkt inderdaad dat het belangrijk is dat mensen vooruit kijken. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de risico’s van aflossingsvrij niet moeten worden overdreven.

Lees meer

Niet elke aflossingsvrije hypotheek is een financiële tijdbom

U moet wel weten waar de risico's liggen. Hieronder omschrijven wij enkele risico's die ertoe doen.

Lees meer

Toekomst arbeidsmarkt: iedereen wordt eigen baas

Het is moeilijk om je voor te stellen in een tijd met meer dan 200.000 vacatures.

Lees meer

Tips voor het bezichtigen van een huis

Duizenden mensen gaan een huis bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag. Met onze tips ga je goed voorbereid naar een bezichtiging.

Lees meer

Ouders onmisbaar bij aankoop eerste huis

Starters op de woningmarkt kunnen bijna niet meer zonder het geld van hun ouders. Rond twee derde van alle starters merkt dat zij, naast een hypotheek, extra geld nodig hebben om hun eerste huis te kunnen betalen.

Lees meer