0343 - 450260         vandekoot@fa.nl

Planning van vermogen

Uw vermogen

Als uw vermogensadviseur regisseren en coachen wij de opbouw van uw vermogen. Dat doen wij na een grondige inventarisatie van uw wensen en een toets naar uw kennis, ervaring en risicobereidheid. Samen met ons bepaalt u uw doelstellingen en richten wij uw financieel plan in.

Zo bouwt u zorgvuldig en verantwoord vermogen op voor aflossing van uw hypotheek, uw (aanvullend) pensioen of voor vrije besteding. 

Vermogen en planning

Vermogensplanning is een specifiek onderdeel van het financieel plan. Wat heeft u aan vermogen? Wat bouwt u nog op? Wanneer moet u deze reserves weer aanspreken? Wij brengen in kaart of het opgebouwde vermogen ook op de langere termijn aan uw levenswensen en financiële doelen voldoet. Bovendien helpt vermogensplanning u te kiezen tussen risicomijdende en risicodragende beleggingen.

Van de Koot & Associés is conservatiever dan banken of vermogensbeheerders. Bovendien kunnen wij uit een veelvoud van producten en diensten kiezen. Dat levert u meer rendement op met minder risico.

Vermogen en vrije opbouw

Een tweede huis kopen? Eerder stoppen met werken? De studie voor uw kinderen betalen? Wat uw doel ook is, wij helpen u het te realiseren met optimaal rendement. We bespreken uw planning en voorkeuren en brengen de financiële producten en fiscale mogelijkheden in kaart. Zo komen we tot de beste oplossing voor uw situatie.

Neemt u veel of juist weinig risico? Van de Koot & Associés stelt uw risicoprofiel vast. Hieruit blijkt wat voor soort belegger u bent. Uw spaar- en beleggingsportefeuille stemmen wij hierop af.


Vermogen en hypotheek

Welke aflossingsvorm past het met beste bij mij? Hoeveel wil ik aflossen? Met Van de Koot & Associés bespaart u veel geld bij het aflossen van uw hypotheek.
Een vermogensrekening is een veilige en flexibele manier om kapitaal op te bouwen. En goed te combineren met een hypotheek. Tijdens de looptijd lost u niet af, waardoor u blijft profiteren van maximale renteaftrek. Er zijn drie mogelijkheden:

- met garantie(s)
- via een vooraf te bepalen profiel
- volgens een beleggingsstrategie.

De inleg bepaalt u zelf. Eénmalig of periodiek, afhankelijk van uw mogelijkheden. Tussentijdse aanpassingen of opnames zijn altijd mogelijk.


Vermogen en pensioen

Wilt u na uw pensioen net zo comfortabel blijven leven als nu? Dan is het verstandig om geld opzij te zetten voor later. Hoe eerder u begint met het opbouwen van vermogen voor pensioen of lijfrente, hoe makkelijker het is. Wij zorgen dat u maximaal gebruik maakt van fiscale voordelen.

Met een vermogensrekening voor de opbouw van pensioen, kunt u kiezen voor fiscalisering via belasting box 1 of belasting box 3. In het laatste geval beschikt u altijd vrij over uw geld. U profiteert nu van belastingvoordeel en heeft straks een goede aanvulling op uw pensioen. Bij eerder overlijden gaan de uitkeringen naar uw nabestaanden.

Een vermogensrekening voor pensioenopbouw is er voor iedereen. De directeur–grootaandeelhouder kan de vermogensrekening zelfs gebruiken voor pensioenopbouw in eigen beheer. Door de lage kosten is de vermogensrekening simpel en goedkoop.