0343 - 450260         vandekoot@fa.nl

Begeleiding bij aankoop van een woning

Begeleiding bij een aankoop

Wilt u de zekerheid dat u niets over het hoofd ziet bij de aankoop van uw huis? Wij begeleiden u vanaf het eerste contact tot de sleuteloverdracht.

Een opdracht tot aankoopbegeleiding begint met een persoonlijk gesprek bij u thuis. Desgewenst bezichtigen we de woning om alles te weten te komen over de staat van onderhoud, verbouwingsbegroting, erfdienstbaarheden en ontwikkelingen in de omgeving. Ook kijken we of er sprake is van ‘beperkingen’ die u, volgens de wettelijke onderzoeksplicht van de koper, vóór koop geacht wordt te weten. Bij een appartement kijken we ook naar de financiële positie van de Vereniging van Eigenaren (VVE).

Besluit u tot aankoop, dan begeleiden wij u bij het ondertekenen van de koopakte en het afsluiten van een geschikte financiering. En staan we u terzijde bij de juridische en feitelijke levering van uw nieuwe woning.


Bemiddeling voor aankoop

Het kopen van een huis is een emotionele zaak. Het vergt onderhandelingsvaardigheden en extra kennis van de omstandigheden. 

Goede redenen om de onderhandelingen niet zelf te doen, maar door ons te laten uitvoeren. Dat bespaart u niet alleen zorgen, maar ook veel geld. 

Onze methode hiervoor bespreken we graag met u persoonlijk.


Keuring bij aankoop

Wilt u vervelende verrassingen bij de aankoop van uw nieuwe huis voorkomen? Bij een aankoopkeuring door een onafhankelijk bouwkundig inspecteur komen gebreken tijdig aan het licht. Een aankoopkeuring kan bestaan uit een bouwkundige keuring, een bouwtechnische keuring of een opleveringskeuring. De informatie in het keuringsrapport gebruikt u bij de onderhandelingen over de aankoopprijs.  

Volgens de wet heeft de verkoper een meldingsplicht. Hij moet u alle niet of slecht zichtbare gebreken in de woning waarvan hij op de hoogte is, meedelen. Als koper heeft u een onderzoeksplicht. Een bestaande woning koopt u in principe in de staat waarin het zich op dat moment bevindt. Dat wil zeggen dat u zelf aansprakelijk bent voor alles wat zichtbaar is voor de aankoop en dat u zelf een onderzoek moet instellen om meer zekerheid te krijgen over de woning.

Voor de aankoopkeuring werkt Van de Koot & Associés samen met een aantal bureaus